Vinslövs IF

Referat: Hjärsås/Värest.IF - Vinslövs IF

Då var det dags för match mot vår stora rival från förra året Vinslöv.
Matcherna mot Vinslöv har för mig alltid varit lite speciella med heta känslor och hårda kamper.

Vinslöv öppnade i ett rasande tempo och fick fick in ett mål bakom Danne efter bara knappa 2 minuters spel.
Vi hade svårt att hänga med i vinslövs tempo i inledningen av matchen och de styrde spelet i början.

Och återigen i den 11:e spel minuten så kommer en Vinslöv spelare enkelt in i straffområdet och trycker själv säkert in 0-2.

Sen var det värre än att Vinslöv tappade sitt tempo och bjöd in oss mer i matchen och stundtals byggde vi upp bra anfalls spel och ett tufft försvars spel.
Vinslöv tappade helt sitt tempo och deras spelare tappade sitt fokus och vi växte in lite mer i matchen.

Efter 30 minuters spel så börjar vinslöv dra upp sitt tempo igen men vi står emot bra och håller fanan högt.
I den 41:a minuten får Vinslöv en spelare utvisad efter ett direkt rött kort.
Jag personligen vet inte varför men det måste ha varit något spelaren sa för något annat kan det inte ha varit.
Jag kan personligen tycka att i träningsmatcher så ska de bara dela ut rött om det är något mycket grovt men som sagt det är bara min åsikt.
Men eftersom det är en träningsmatch så får Vinslöv sätta in en spelare så det fortfarande är 11 mot 11

Vi går till paus med 2-0 i röven men i ärlighetens namn skulle vi nog ha hafft något mål med oss.

Andra halvleken börjar och vi pinnar på bra i samma tempo som Vinslöv och det känns som att det kan bli en jämn andra halvlek.
Men redan i minut 50 så tar sig Vinslöv sig förbi vår back på ytterkanten och får fri väg i dålig vinkel mot mål men han lyckas få in en träff som resulterar i 0-3.

Sen fortsätter det jämna spelet med många närkamper och myckt vilja.
I den 68:e minuten får vi en reducering signerad Oscar Schuller och ställningen är 1-3.

Vi forstätter att hålla oss till vårt spel och försöker bygga upp från backarna upp till anfallarna.
I minut 81 tappar vi boll på kanten i mitten av planen som ger en fri väg till straffområdet för Vinslöv som skjuter bollen men Danne räddar men släpper dessvärre retur som samma Vinslövs spelare är snabbt framme på och får in 1-4.

Vi håller trotts detta huvudet högt och visar inte gamnackar och håller humöret uppe.
I 89;e minuten krånglar sig Jonte in på kanten i straffområdet och ur näst intill ingen vinkel får han in 2-4.

Strax efter målet så blåser dommaren av matchen och 4-2 till Vinslöv är ett faktum.

Jag tycker att vi gör en bra match med tanke på vilket motstånd vi hade. Det jag ser som problem i matchen är 2 saker.
1; Vi saknar en utpräglad målskytt som gör de där viktiga målen.
2: Vi släpper in 3 skit mål kan jag tycka och det börjar närma sig premiären nu med stor steg och vi MÅSTE minimera misstagen.
Men ett stort plus idag är att vi ger oss inte, vi hängde inte med huvudet och ja metaliteten känndes verkligen bra under denna matchen.
Nu tar vi med oss detta inför nästa match gubbar.